Titlu: “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”170288347_1_644x461_oamenii-fericiti-citesc-si-beau-cafea-bucuresti

Autor: Agnes Martin-Lugand

An aparitie: 2016

Editura: TREI

Nr. pagini: 171

Traducator: Carmen Otilia Spinu

Pret: 32.55 lei (pe Libris.ro)

             Recent am citit o carte scrisa de Agnes Martin-Lugand, “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”. Am inteles ca este primul roman al dansei. Mi s-a parut interesant, desi ,dupa vederea copertei si citirea unor pareri am fost cam sceptica, crezand ca este o carte “pitiponceasca”. Insa m-am inselat. Este o carte in care se regasesc toate sentimentele si trairile pe care le intalnesti intr-o viata: fericire, tristete, incantare, invidie, deprimare, dragoste.

               Cartea debuteaza cu prezentarea stadiului de casnica fericita al protagonistei , apoi este prezentata tragedia care declanseaza o serie de evenimente in viata tinerei Diane, lipsa armoniei dintre ea si parintii ei si relatia cu cel mai bun prieten al ei , Felix. Va las sa descoperiti singuri care e tragedia. Tanara se muta in Irlanda (ea fiind din Franta), unde e bantuita de ura vecinului  ei dubios, cu care incheaga o relatie interesanta in timp. Romanul se sfarseste nu tocmai fericit, dar am aflat ca exista o continuare a romanului, si anume cartea “Viata e usoara, nu-ti face griji” ,scrisa de aceeasi autoare. Poate va fi un final fericit totusi.

In fine. O carte interesanta, dar nu suficient incat sa fie numita o carte buna. O carte de citit in cateva ore, usor de inteles. 🙂

Advertisements