Titlu: Viata e usoara, nu-ti face griji              1039996-0

Autor: Agnes Martin-Lugand

An aparitie: 2016

Categoria: Literatura Universala

Colectie: Fiction Connection

Editura: TREI

Nr. pagini: 230

Traducator: Carmen Otilia Spinu

 

Romanul are in centru aceeasi protagonista, pe Diane, o tanara frantuzoaica, detinatoare a  unei cafenele literare in Paris, care a avut parte de tragedia vietii ei prin moartea sotului si fiicei intr-un accident de masina. Dupa intoarcerea din Irlanda,  unde s-a vindecat de durerea pricinuita de pierderea celor dragi si unde a cunoscut dragostea, la care a trebuit sa renunte, Diane cumpara cafeneaua de la parintii ei, astfel facand un pas important in evolutia ei.

Inceputul romanului il are in vedere pe Felix, cel mai bun prieten (gay) al Dianei, care incearca sa o convinga pe aceasta sa mearga mai departe in vederea gasirii unui potential partener. Insa acest lucru se intampla spontan, cand cafeneaua are un nou client, un tip pe nume Olivier, care ii castiga inima Dianei, sau asa crede ea, prin tandrete ,atentie si empatie.

Diane incepe o relatie cu acest Olivier, ajung pana la a planui sa se mute impreuna, insa o veste neasteptata despre boala proprietaresei din Irlanda, Abby, tulbura echilibrul lucrurilor.

In fine, finalul este cel la care ma asteptam inca de cand am citit prima parte , “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”.

Consider ca acest volum, aceasta continuare a fost, poate, putin mai dramatica decat “Oamenii fericiti…”, insa per ansamblu este o carte placuta, usor de citit, la fel ca prima parte, relaxanta chiar. O lectura de weekend.