Text argumentativ: Ce inseamna pentru tine ideea de eroism

Ce inseamna sa fii erou? Povestile ne infatiseaza eroii ca fiind personaje care inving raul prin forta si curajul lor, precum viteji care salveaza printese din ghearele unor monstri, sau de blesteme, precum zei din Olimp care fac diverse fapte de vitejie pentru omenire. Insa eroismul, raportat la zilele noastre, inseamna altceva, similar cu ce citim in povesti, insa complet diferit.

Din perspectiva mea, eroism inseamna sa supravietuiesti in prezenta obstacolelor, in ciuda unor piedici pe care le intalnesti in viata, sa ajuti si pe altii sa supravietuiasca prin curajul tau si dedicarea pentru o cauza.

In primul rand, un exemplu de eroism poate fi un parinte care isi creste copilul singur. Cel putin asa il vad eu pe acel parinte, un erou, deoarece este incredibil de dificil sa suplinesti lipsa celuilalt parinte si sa cresti un copil de unul singur, oferindu-i tot ce are nevoie, atat material cat si emotional. Pentru mine, un astfel de parinte este un erou si da dovada de eroism. Astfel, acel parinte reuseste sa supravietuiasca impreuna cu copilul sau copiii sai, infruntand greutatile vietii.

In al doilea rand, eroismul este reprezentat de oricine se afla in locul potrivit la momentul potrivit, iar prin prezenta sa salveaza o viata sau mai multe, sau impiedica o tragedie sa se intample. De exemplu, persoanele care intervin sa ajute in cazul unor incendii, accidente, in mod voluntar, pot fi considerati eroi. De multe ori, astfel de persoane isi risca viata pentru a ajuta si salva pe altii, iar acestia pot fi considerati eroi.

In concluzie, eroii nu mai sunt ca in povesti. Eroii timpurilor noastre sunt cei ce salveaza vieti, ce modeleaza destine, precum parintii singuri, cei ce trec peste obstacole cu curaj si incredere. Asa definesc eu eroismul. 

Leave a comment